راهنمای خریدلوازم خانگی

راهنمای خرید اجاق گاز

دیر زمانی نیست که از عصر مطبخ های پر دود و دم و اجاق‌های سنتی می گذرد و آن تنورها و اجاق های آجری جای خود را به اجاق های امروزی داده و هیزم و چوب به فراموشی سپرده شده و گاز جای آن را گرفته است.
اما در زندگی مدرن امروز حتی تصور این که زمانی اجاق گاز وجود نداشته، دشوار است.
زمانی خانم ها ناچار بودند ساعت‌ها در مقابل آتش و دود، آشپزی کنند و حالا اجاق گاز‌هایی به بازار آمده‌اند که حتی لزوم سرزدن به غذا را هم از بین برده‌اند…
آشپزخانه بدون اجاق معنا و مفهومی ندارد. اجاق‌گاز مهم‌ترین وسیله در آشپزخانه به شمار می‌رود و باید بیش از بقیه وسایل درانتخاب آن دقت داشته باشید تا مطابق شرایط “آشپزخانه‌”تان مناسب‌ترین را برگزینید. اجاق‌های گازی، الکتریکی، اجاق‌های بزرگ و قدیمی یا اجاق‌های توکار با شعله‌های مجزا، انواع انتخاب‌هایی هستند که پیش روی شما قرار دارند.

البته؛ بودجه، فضا و ترجیحات شخصی شما تا حد زیادی در انتخابتان تاثیرگذار خواهد بود؛ با این حال بهتر است کاتالوگ‌های مربوط به این‌گونه وسایل را مطالعه و مدل‌های مختلف اجاق ها‌، امکانات و پیشرفته‌ترین فناوری‌های موجود را بررسی کنید.
ارزان‌‌ترین انتخاب، خرید یک اجاق ساده فردار با شعله مرکزی است؛ اما امروزه مدل‌های عریض‌تر آن نیز به بازار عرضه شده است. قبل از خرید، دقت کنید که فر آن مطابق با نیاز شما باشد (ظرفیت داخلی آن باید از بیرون قابل برآورد باشد) و توجه داشته باشید که فرهای خودشوی، عموما فضای پخت کمتری دارند. در صورت امکان، فری تهیه کنید که در‌های شیشه‌ای داشته باشد.
در شیشه‌ای آسان‌تر شسته می‌شود و در زمان پخت نیز می‌توانید مواد داخل آن را ببینید. اجاق‌های امروزی بسیار متنوع‌تر از انواع قدیمی است و دارای کباب‌پزها، شعله‌هایی برای سرخ‌کن‌های بزرگ، جایی خاص برای ماهی‌تابه و انواع دو شعله‌ای یا شش شعله‌ای هستند.
اگر شعله‌ها را جداگانه خریداری می‌کنید، در انتخاب خود دقت کنید تا پاسخگوی نیاز و آشپزخانه شما باشند (جنس این شعله‌ها بسیار متنوع است: شیشه، استیل، لعابی) و تصمیم بگیرید که کدام یک از آن ها برای شما کارآیی بهتری خواهد داشت.
به عنوان مثال اگر سطح کابینت شما باریک است، اجاق‌های خوراک‌پزی چهار شعله را که همه در یک ردیف قرار دارند، انتخاب کنید؛ اگر چپ دست هستید، اجاق‌هایی را انتخاب کنید که کلیدهای تنظیم آن برخلاف اجاق‌های استانداردی که در سمت راست قرار دارند، در جلوی اجاق‌ قرار گرفته باشند تا برای دسترسی به کلیدها، مجبور نباشید دست خود را روی اجاق و گرما بگیرید. همچنین اطمینان حاصل کنید که شعله‌های کافی در اختیار دارید تا بتوانید در آن واحد چند ماهی تابه و قابلمه را روی آن قرار دهید.

اجاق گاز‌های هوشمند و قابل برنامه‌ریزی به کدبانوی خانه امکان می‌دهد که با خیال آسوده در حالی که غذایی را روی گاز گذاشته از منزل بیرون برود و مطمئن باشد در زمان مقرر، شعله زیر غذا خاموش می‌شود. هر چند در آغاز اجاق‌گاز‌ها تنها چند شعله برای پخت غذا داشتند اما به مرور زمان تجهیزات دیگری نظیر جوجه گردان و فر به آن ها اضافه شده است.
اجاق گاز هم اکنون مبدل به یکی از نیازهای اساسی در لوازم خانگی بدل شده و دیگر خانه ای نیست که در آن اجاق گاز موجود نباشد .
البته اخیراً دستگاه های دیگری نظیر ماکروویو، گریل و … به بازار آمده‌اند که هریک به نوعی می‌توانند کار اجاق گاز را انجام دهند. اما باز هم فروش اجاق گاز به مراتب بیش از این محصولات است.

هنگام خرید اجاق گاز باید علاوه بر ظاهر و کارایی به نیاز خانواده هم توجه کرد. برای خانواده‌های پرجمعیت اجاق‌های ۵ یا ۶ شعله مناسب است اما یک خانواده کم‌جمعیت با یک اجاق ۴ شعله یا اجاق رومیزی ۲ شعله هم می‌تواند امورات خود را بگذراند.
البته تجهیزات اجاق‌ها هم اهمیت دارد. برای مثال خیلی‌ها از فر اجاق استفاده زیادی می‌کنند و برخی دیگر استفاده زیادی ندارند.
یکی دیگر از نکات پر‌اهمیت در اجاق‌گاز‌ها داشتن ترموکوبل و فندک است . در انواع گران قیمت‌تر علاوه بر کیفیت به نکات ایمنی هم توجه بیشتری شده است و تنها تفاوت در شکل زیباتر آن ها نیست ترموکوبل یکی از قطعات ایمنی است که به محض خاموش شدن شعله، گاز را قطع می نماید؛ گرچه استفاده از آن کمی برای خانم ها مشکل تر است، لیکن چند ثانیه تأمل تا داغ شدن شمعک و شعله گاز از بروز یک حادثه مقرون به صرفه تر است .
مهم ترین شاخص در اجاق گاز ها اجباری بودن استاندارد در آن هاست و توصیه می کنیم که علاوه بر توجه به نشان استاندارد به اعتبار مارک تجاری و خدمات پس از فروش اجاق گاز نیز توجه نمایید .
از آنجایی که اجاق گاز یکی از پرمصرف‌ترین و در عین‌حال بادوام‌ترین لوازم منزل به شمار می آید، بهتر است تا در صورت امکان نوع باکیفیت‌تر آن خریداری شود چرا که گاهی هزینه تعمیر اجاق‌گاز‌های بی‌کیفیت در طول چند سال بیشتر از یک اجاق گاز خوب می‌شود.

اجاق‌های قدیمی و اشعه‌سوز
اجاق‌های قدیمی دارای پوشش لعابی بسیار سنگین هستند و باید کفپوش محکمی داشته باشند. این اجاق‌ها با “گاز”، “نفت”، “برق” یا سوخت جامد کار کرده و صفحه شعله‌‌ها و فر آن ها دائماً داغ می‌شود. افرادی که این نوع اجاق‌ها را ترجیح می‌دهند، بر این باورند که این اجاق‌ها در مقایسه با مدل‌های جدید و مدرن، کارآمدترند و عملکرد بهتری دارند. این “اجاق‌”ها از نظر قیمت ارزان نیستند اما طول عمر آن ها زیاد است و این قابلیت را دارند که منازل شما را گرم کنند.

گازی یا برقی؟
هنگامی که نوبت به انتخاب بین اجاق‌های گازی و برقی می‌رسد، تفاوت‌ها بسیار کم و انتخاب بسیار سخت است. با وجود این که کنترل چراغ‌های گازی آسان‌تر است، اجاق‌های هالوژنی، خدماتی مانند چراغ‌های گازی را ارائه می‌دهند، گرمای آن ها بسیار سریع است و به راحتی نیز خاموش می‌شوند. اما هر گونه سوختی که انتخاب کنید، اکثر غذاهایی که امروزه ما طبخ می‌کنیم، سرخ کردنی یا بخارپز هستند که تولید بخار، بو و دود می‌کنند بنابراین تهویه مناسب به صورت هواکش‌ها یا هود ضروری به نظر می‌رسد.

اجاق های پیشرفته و مدل‌های فرانسوی
این وسایل مدرن و پیشرفته، ظرفیت بالایی برای پخت و پز دارند و شامل دو یا چند اجاق چند منظوره، پنج یا شش شعله گازی، گریل‌ها و فرها هستند. حتی ممکن است تسهیلاتی مانند کشوهای گرم کننده، بخارپز و چرخ‌های دوار برای کباب کردن نیز داشته باشند. اجاق‌های مجزا بسیار سنگین هستند و نیاز به کفپوش‌های محکم نیز دارند. این نوع اجاق‌ها از مدل‌های مورد علاقه سرآشپز‌ها و معمولاً بسیار گران‌قیمت هستند.

مقالات تصادفی :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Close