خواص میوه ها

خواص هندوانه

هندوانه یا تربوز نوعی بوته و میوه از دسته صیفی جات است که در جالیز رشد می‌کند. اصل این میوه از هندوستان بوده‌است. گونه کامل‌تر نام آن «خربزه هندوانه» بوده‌است. هندوانه پس از آمدن به ایران به عربستان راه یافت و از آنجا به اندلس رسید و از اندلس به ناحیه های دیگر اروپا.

هم اکنون هندوانه در شهرهای شمالی ایران و بخش پیشین و باهوکلات درسیستان وبلوچستان و شهرهای استان خوزستان و کرمان و در استان فارس شهرستان اقلید به صورت وسیع کاشت می شود.

هندوانه منبعی غنی از ویتامین ث و ویتامین آ است. همچنین مقدار زیادی ویتامین ب۶ و ب۱ و مواد معدنی مانند پتاسیم ومنیزیم دارد.

طبع هندوانه سرد و تر است.

هندوانه تورم و التهابات داخلی را کم می‌کند مخصوصاً التهابات دستگاه تناسلی و ادراری.

هندوانه باعث پایین آوردن فشار خون می‌شود.

تخم هندوانه برای معالجه کمبودهای فکری و تقویت ذهنی در کودکان و نوجوانان مؤثر است.

هندوانه به معالجه یرقان کمک می‌کند.

هندوانه برای گرفتگی کیسه صفرا مفید می‌باشد.

خارش و آلرژی را تسکین می دهد.

کسانی که بزرگی پروستات دارند، آب هندوانه استفاده کنند.

کسانی که خونشان غلیظ است آب هندوانه یک ساعت قبل از غذا بنوشند.

بهترین زمان خوردن هندوانه قبل از غذا است.

هندوانه برای بیماران سوداوی مزاج بسیار خوب است.

هندوانه همراه تمرهندی برای حالت صفراوی بسیار خوب است.

هضم آب هندوانه آسان‌تر از خود هندوانه است.

اگر هندوانه قبل از غذا خورده شود بدن را می‌شوید و مرض را از جسم دور می‌کند.

هندوانه شیر مادران را زیاد می‌کند قبل از غذا میل کنید.

کسانی که بیماری حصبه دارند پوست هندوانه را خرد کرده بر سر و کف و دست و پا ببندند.

کودکانی که مخملک دارند آب هندوانه برای آن ها مفید است قبل از هر غذا یک استکان بنوشند.

کسانی که سوزاک شده‌اند روزانه ۳ لیوان آب هندوانه قبل از غذا بخورند (سفلیس هم به همین صورت)

آب هندوانه برای تقویت پیاز مو بسیار مفید است قبل از هر غذا میل شود.

مغز تخم هندوانه به هضم غذا کمک می‌کند بهتر است برای این که نفخ نکنیم بعد از خوردن هندوانه چند دانه از تخم‌های آن هم با پوست جویده میل شود.

مغز تخم هندوانه کرم کش است.

هندوانه تازه برای معالجه بری بری مفید است.

هندوانه برای تب ‌های سوزان مفید است.

کسانی که یرقان دارند هندوانه را با سکنجبین بخورند.

هندوانه یک میوه خوبی برای اشخاص گرم مزاج خشک است چون هندوانه طبیعتش سرد و تر است.

هندوانه همراه با سکنجبین سنگ کلیه را خرد می‌کند. هر ۴ ساعت یک لیوان میل شود ۲ قاشق غذاخوری سکنجبین در یک لیوان آب هندوانه.

مربای پوست هندوانه وسواس را از بین می‌برد.

تخم هندوانه خارج کننده سنگ (کلیه ، مثانه و … ) است.

مالیدن پوست هندوانه به پوست باعث نرمی و لطافت آن می‌شود.

این ماسک برای تمام پوست خوب است: یک قاشق عسل با کمی آب هندوانه روی پوست بگذارید.

اگر حساسیت در اثر امراض سوداوی باشد آب هندوانه با تمر هندی و عسل مخلوط نموده، میل شود.

هیچگاه هندوانه را سرد نخورید زیرا هندوانه سرد برای تمام وجود انسان مخصوصاً کلیه و قلب مضر است.

کسانی که سوزش ادرار دارند به مدت ۷ روز، روزی ۳۵ گرم مغزتخم هندوانه بخورند.

کسانی که جذام دارند آب هندوانه روزانه ۳ لیوان میل کنند اگر چنانچه طبع آن ها سرد بود همراه عسل میل شود.

برای برفک دهان آب هندوانه میل کنند.

افراد مسلول آب هندوانه همراه عسل بخورند.

برای دفع سنگ مثانه: شیر خشت همراه آب هندوانه هر ۴ ساعت یک لیوان.

آب هندوانه برای سینه پهلو (ورم شش‌ها و سینه پهلو یا ذات‌الریه که در اثر سرماخوردگی به وجود می‌آید و علائمش تب شدید و تنگی نفس می‌باشد) خوب می باشد.

کسانی که زگیل دارند آب هندوانه استفاده کنند. البته برگ له شده و تازه گل همیشه بهار هم ۲۴ ساعت در الکل خیسانده بعد صاف کرده پارچه‌ای را به آن آغشته نموده روی زگیل بگذارید.

هندوانه باعث تقویت کلیه می‌شود.

شستشوی پوست با آب هندوانه امکان دارد منافذ پوست را ببندد و پوست را سفت کند.

خوردن مربای پوست هندوانه نفخ را از بین می‌برد.

روی جوش های صورت ضماد پوست هندوانه بگذارید.

برای معالجه برفک و تاول های دهان خاکستر پوست هندوانه را مزمزه کنید و بیرون بریزید.

مرباهای پوست هندوانه با عسل لکه‌های سیاه و سفید پوست را از بین می‌برد.

کسانی که نقرس دارند آب هندوانه بنوشند.

مضرات هندوانه:

هیچ گاه هندوانه را ناشتا نخورید.

هندوانه مضر طحال است.

هندوانه برای اشخاص سرد مزاج خوردن زیادش خوب نیست اگر چنانچه خواستند بخورند کمی عسل هم با آن خورده شود. اگر اشخاص سرد مزاج هندوانه بخورند امکان تضعیف قوه باء و درد مفاصل دارند.

مغز تخم هندوانه مولد حساسیت است.

مقالات تصادفی :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Close