1

خطرات هدست‌های واقعیت مجازی برای کاربران بخصوص کودکان

  • کد خبر : 18420
  • 30 اکتبر 2017 - 9:30
خطرات هدست‌های واقعیت مجازی برای کاربران بخصوص کودکان

محققان درباره خطرات هدست‌های واقعیت مجازی برای کاربران بخصوص کودکان هشدار داده‌اند. دانشمندان دانشگاه لیدز معتقدند که تداوم استفاده از هدست‌های واقعیت مجازی مشکلات مختلف بینایی و عدم تعادل را در کاربران جوان ایجاد می‌کند.

محققان درباره خطرات هدست‌های واقعیت مجازی برای کاربران بخصوص کودکان هشدار داده‌اند. دانشمندان دانشگاه لیدز معتقدند که تداوم استفاده از هدست‌های واقعیت مجازی مشکلات مختلف بینایی و عدم تعادل را در کاربران جوان ایجاد می‌کند، مگر آن که تغییراتی در این دستگاه‌ها ایجاد شود. این هشدار در حالی اعلام شده است که شرکت‌های بزرگی مانند فیس‌بوک و گوگل از برنامه‌هایشان برای توسعه این تکنولوژی خبر داده‌اند. این در حالی است که شرکت‌های سخت‌افزاری طراحی و تولید دستگاه‌هایی را که گوشی‌های موبایل را به یک هدست واقعیت مجازی تبدیل می‌کند، آغاز کرده‌اند. مطالعات انجام شده از سوی محققان دانشگاه لیدز که با همکاری نزدیک شرکت‌های فعال در زمینه واقعیت مجازی بریتانیایی انجام شده است، یکی از اولین تحقیقاتی است که در مورد تأثیر هدست‌های واقعیت مجازی روی کاربران انجام می‌شود.

خطر هدست‌های واقعیت مجازی برای کودکان

«مارک مون ویلیامز» استاد حوزه روان شناسی شناختی در دانشگاه لیدز در این مورد می‌گوید: «در یک دستگاه واقعیت مجازی، دنیای سه‌بعدی روی یک نمایشگر دو بعدی که روی سیستم بینایی انسان قرار می‌گیرد، نمایش داده می‌شود. این اتفاق در بزرگسالان می‌تواند به سردرد و آسیب‌های بینایی منجر شود. این در حالی است که تأثیر استفاده طولانی‌مدت و مداوم از هدست‌های واقعیت مجازی در کودکان هنوز ناشناخته است.» در مطالعه انجام‌شده توسط دانشمندان دانشگاه لیدز، یک متخصص عملکرد انسانی ۲۰ کودک بین ۸ تا ۱۲ ساله را که یک بازی ۲۰دقیقه‌ای واقعیت مجازی را انجام داده‌اند، بعد از انجام بازی مورد بررسی قرار داده است. محققان در نهایت به این نتیجه رسیدند که هیچ‌کدام از کودکان دچار مشکل جدی در بینایی نشدند. با این حال دو مورد از آنها دچار اختلال توانایی تشخیص تفاوت اشیا در فاصله دور شدند. این در حالی است که یکی دیگر از کودکان بلافاصله بعد از تمام شدن بازی واقعیت مجازی، دچار اختلال شدید در حفظ تعادل شد. این تأثیرات هر چند کوتاه مدت اما قابل‌توجه هستند، حتی اگر کودکان برای مدت کوتاهی در دنیای واقعیت مجازی قرار داشته باشند.  «فیصل مشتاق» مدیر تیم تحقیقاتی دانشگاه لیدز در این مورد می‌گوید: «این مطالعه یکی از اولین تحقیقات انجام شده در زمینه تأثیر تکنولوژی واقعیت مجازی در بینایی و حفظ تعادل کودکان است. اگر می‌خواهیم کودکان از تمام امکانات و ویژگی‌های تکنولوژی واقعیت مجازی بهره ببرند، بهتر است شواهد علمی کافی برای استفاده ایمن و بدون ضرر آنها را در اختیار داشته باشیم.»

اما این تحقیقات نتوانستند مشکلات منتهی به آسیب روحی و روانی را در کودکان موردبررسی پیدا کنند. با این همه انتظار می‌رود واقعیت مجازی در دهه‌های آینده به عاملی مهم و تعیین‌کننده در تکنولوژی‌های صنعتی و بومی تبدیل شود. این در حالی است که مهندسان و دانشمندان آینده‌ای را پیش‌بینی کرده‌اند که در آن افراد از طریق هدست‌هایی که تصاویر سه‌بعدی نمایش می‌دهند، با یکدیگر تعامل داشته باشند. صدها شرکت در حال‌حاضر بازی‌ها و اپلیکیشن‌های مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی را می‌سازند. فیلم‌سازان این روزها در حال بررسی پتانسیل موجود در این تکنولوژی برای تولید فیلم و انیمیشن‌های مختلف هستند. فیس‌بوک و یوتیوب هم حالا با ارائه ویدئوهای ۳۶۰ درجه به این جریان پیوسته‌اند. در حال‌حاضر بازی‌های کامپیوتری مانند Call of Duty با افزایش تمایل کاربرانشان به انجام این بازی با استفاده از هدست‌های واقعیت مجازی به‌جای نمایشگر تلویزیون یا کامپیوتر، مواجه شده‌اند.

از طرفی استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی برای توسعه سیستم‌های آموزشی هم رو به افزایش است. به‌عنوان نمونه، دانشجویان رشته دندانپزشکی دانشگاه لیدز بررسی دندان‌ها را در هدست‌های واقعیت مجازی آموزش می‌بینند. همچنین دانشجویان رشته پزشکی هم می‌توانند تومورها و زخم‌ها را با استفاده از این تکنولوژی به شکلی دقیق‌تر بررسی کنند. با این همه اما گسترش سریع این تکنولوژی در حال‌حاضر با تکیه بر تولید کامپیوترهای سریع‌تر و نمایشگرهای بهتر جلو نمی‌رود. این ضعف به‌خصوص در مواجهه کودکان با این تکنولوژی می‌تواند تاثیرگذار و مضرتر باشد.

منبع: دنیای اقتصاد

گردآوری‌شده توسط پایگاه دانستنی آنلاین

لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=18420

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو

تبلیغات در سایت   درباره ما   تماس با ما

logo-samandehi